любопитно

Начало | любопитно | 5 обикновено-странни въпроса с необикновено-интересни отговори

5 обикновено-странни въпроса с необикновено-интересни отговори

Аз детето | 2020-08-24

5 обикновено-странни въпроса с необикновено-интересни отговори

Понякога се случва да изключим светлините, да сложим главата си върху възглавницата и да се надяваме да заспим веднага, защото утре ни чака ранно ставане и много задължения, но изведнъж в съзнанието ни се появява вихър от мисли и странни въпроси. Например: защо гълъбите клатят глави, когато ходят, защо цветовете в пастата за зъби никога не се смесват в тубичката... Е, ние искаме да ви помогнем да заспите по-бързо и затова сме подготвили някои отговори на тези и други популярни въпроси.

Защо змиите потрепват с език?

Езикът на змията не само ѝ помага да усеща вкус, както и нашият, но и играе допълнителна роля за обонянието им. Това е причината тези влечуги да потрепват с език, така се ориентират по-добре и намират храната по-бързо.

Защо книгите се публикуват първо с твърди корици а после с меки корици?

Книга с твърди корици изглежда по-представителна и, следователно, струва повече. Когато произведението е ново и очаквано, хората са готови да доплащат за корицата, просто за да прочетат по-бързо романа. Благодарение на това издателят получава по-голяма печалба от продажбите. За да получи нова партида от купувачи и да разшири търсенето след първоначалната еуфория, книгата се публикува и с меки корици в рамките на следващата година и се продава на по-ниска цена.

Защо гълъбите движат главите си като ходят?

По този начин гълъбите виждат по-добре, тъй като стабилизират изображението на ретината си. По време на ходене те мърдат главата си напред спрямо тялото си, докато тялото един вид настига главата. В този момент птицата наблюдава света от определен ъгъл.

Защо понякога на снимки очите ни са червени?

Ефектът на зачервените очи се появява, защото камерата улавя отражението на светкавицата, когато е тъмно или когато светлината е слаба. Червеният цвят се появява благодарение на кръвоносните съдове в ретината.

Как така различните цветове в пастата за зъби не се смесват в тубичката?

За да се напълни тубичката с паста за зъби, специален дозатор излива пастата със слоевете от различни цветове едновременно. Белите и цветни пасти се различават по консистенция и химичен състав, поради което слоевете не се смесват.

Ето и още въпроси с интересни отговори:
5 любопитни въпроса, чиито отговори не всички възрастни знаят
9 интересни отговора на 9 обикновени въпроса



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град