Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Една от най-сложните задачи на света

Една от най-сложните задачи на света

Аз детето | 2016-03-22

Една от най-сложните задачи на света

Любители на загадките, плетениците и уловките, ето че отново е време да се позамислим и да видим отново колко сте добри или пък не? Тази задачка всъщност и ние я решавахме като деца и ако трябва да сме честни, за някои от нас беше доста трудна и затова, когато най-накрая намирахме решението, задавахме я на приятелите си като най-трудната задача на света. Предполагаме, че за вас няма да е съвсем такава, но нека проверим.

Преди това трябва да благодарим на Симона Маринова, която беше така добра да ни изпрати задачката и дори да ни върне в безгрижното детство. Спомнихме си доста забавни случки, които ще се радваме да споделим и с вас някой ден, но сега да минем към задачката. Вече нямаме търпение да видим как ще я решите.

Представете си следното: селянин трябва да превози през река вълк, коза и зелка. Но лодката е такава, че в нея може да се побере селянинът, и заедно с него и или само вълкът, или само козата, или само зелката. От това произлиза и големият проблем: ако човекът остави на брега вълка сам с козата, козата ще бъде изядена, а ако остави козата сама със зелката, козата ще изяде зелката. Как селянинът да прекара товара си цял и непокътнат?

Вие сте на ход!



Коментари
27 коментара

Джансу , ,

Публикувано на 22.03.2016

1. Трябва да вземе козата и да я пренесе от другата страна. 2. После да се върне, да вземе вълка и да го остави при козата без да се отделя от тях. 3. След това да остави козата при зелката ( но да не се отделя от тях ). 4. Селянинът трябва да вземе зелката и да я пренесе ( при вълка). 5. А накрая трябва да вземе козата и да я занесе при вълка и козата.

Джордж , ,

Публикувано на 22.03.2016

Първо селянинът качва в лодката си козата. След като селянинът е завел козата се връща. Той може да вземе или зелката или вълка. Например селянинът занася вълка. Но след като остави вълка, взима козата, защото ще го изяде. Занася козата на първия бряг. Взима зелката и я носи при вълка. Той се връща и за козата после. Хич не беше трудно!

в д, 9 г.,

Публикувано на 23.03.2016

Еми ако селянинът повика още 2 лодки ще стане

рени , ,

Публикувано на 23.03.2016

Първо ще занесе вълкът, после зелката, а след това козата!

Симона Мешева девет , ,

Публикувано на 24.03.2016

Може да повика негови приятели и те с техните лодки да закарат зелката и козата.До редакцията:Съжалявам за беЗспокойството,но верен ли е отговора му?!?

Симона Мешева Девет , ,

Публикувано на 25.03.2016

Верен ли е отговора ми?

От редакцията: Интересен е, мислиш отлично и извън рамките така да го кажем, поздравления за което, но в случая той трябва да ги закара сам. Условието е това, което се вижда - една лодка за него и още един.

Плами , 13 г.,

Публикувано на 27.03.2016

Ако откара първо вълка, овцата ще изяде зелката. А ако откара първо зелката, вълкът ще изяде овцата. Та значи първо откарва овцата на другия бряг. После се връща и взема вълка, кара го до другия бряг, и го оставя там. НО взема овцата и я връща обратно, защото ако я остави вълкът ще я изяде. Връща овцата, и я оставя там, и в същото време ще вземе зелката, за да я откара на другия бряг. Отива на другия бряг където е вълкът и оставя зелката, и най накрая се връща за овцата, и я занесва на другия бряг. Така всички са преминали. До редакцията: верен ли е отговора ми??

Плами , 13 г.,

Публикувано на 28.03.2016

До редакцията: Верен ли е отговора ми?

От редакцията: Здравей, Плами. Разбираме, че нямаш търпение да узнаеш, но ако ни позволиш смятаме, че е по-добре да кажем във следващата задачка кой е познал. Тя ще бъде пусната до 2-3 дни най-много, но ако много настояваш ще ти кажем. :-)

Аз Аз, 11 г.,

Публикувано на 31.03.2016

Така първо прекарва козата на другия бряг после взима зелката оставя я при козата обаче като се връща взима козата оставя я на брега при вълка но когато отива към зелката взима вълка с него оставя го при зелката връща се за козата и готово

рени , ,

Публикувано на 04.04.2016

До редакцията: Изпратих Ви задачка по АБВ пощата.

От редакцията: Получихме ги, много ти благодарим.

яница , 9 г.,

Публикувано на 04.04.2016

Според мен трябва да вземе козата

Симона Мешева девет , ,

Публикувано на 04.04.2016

Имам още едно предположение.То е малко смешно но става !!

От редакцията: Молим кажи ни го, целта тук е и да се забавляваме взаимно. :-)

Симона Мешева , ,

Публикувано на 04.04.2016

Аз го написах но нещо се е изтрило явно.Ето го:Може селянинът да блъска лодката зелката да е в устата на вълка а вълка и козата да са в лодката.Вълка няма да изяде нито овцата нито зелката защото нито може да яде с пълна уста а и не яде зеле.

От редакцията: Възможно е, понякога се получават и грешки с компютрите. Иначе отговора определено ни разсмя искрено, много е добър. :-D Супер си!

От редакцията , ,

Публикувано на 04.04.2016

Благодарим ви, че отново се включихте и в тази задачка и я направихте интересна. Получихме както абсолютно верни и точни отговори от Джансу, Джордж, Рени, Аз и много забавен и оригинален отговор от Симона. А пък Плами беше просто чудесна - с нейния подробен и страшно правилен отговор. А сега новата ни задачка вече ви очаква!

Симона Мешева девет , ,

Публикувано на 04.04.2016

Имам още едно предположение.То е малко смешно но става !!

От редакцията: Молим те, каже го. Предишното ти беше страхотно.

Симона Мешева , ,

Публикувано на 06.04.2016

Не нямам!Качили сте още веднъж коментара.

От редакцията: О, добре. :-)

Елена Владова, 10 г.,

Публикувано на 06.04.2016

Първо взима козата след това зелката и накрая вълкът.До редакцията. Верен ли е отговора ми.

От редакцията: Не съвсем, защото ако остави козата и зелката заедно, козата ще изяде зелето. Опитай пак, сигурни сме, че ще се сетиш. :-)

Лив , ,

Публикувано на 16.04.2016

това е най лесното на света

Поли Георгиева, 8 г.,

Публикувано на 20.04.2016

Трябва да прекара първо козата защото вълкът не яде зеле и после вълкът или зелето и готово

Ели , ,

Публикувано на 11.05.2016

1 Превозваме козата 2После взимаме зелето и връщаме козата3 Взимаме вълкът 4Накрая взимаме козата 5 Върщаме товара цял и селянина се прибира в къщи

Иван Еленков, 9 г.,

Публикувано на 07.12.2016

1.Селянинът прекарва първо вълка, 2.После прекарва зелката , 3.Козата.

Мария , ,

Публикувано на 26.12.2016

*козата изяжда зелката вълкът изяжда козата и селянинът прекарва вълкът

симеон , ,

Публикувано на 07.02.2017

1-да прекара вълка 2-да прекара зелката 3-да прекара козела

СОФИЯ ГЕРГИЕВА, 12 г.,

Публикувано на 25.05.2017

МАХА ВЪЛКА И СЛАГА ЗЕЛКАТА НА КОЛЕНЕТЕ СИ,КАТО СЛАГА И КОЗАТА В ЛОДКАТА.

дaная , 9г. г.,

Публикувано на 29.05.2017

пренася първо козата защото вълкът не яде зелка

Стефи , 11 г.,

Публикувано на 13.07.2017

Първо да вземе офцата и да я заведе на отсрещния пряг и да се върне да вземе вълка да го заведе на другия бряг да вземе офцата да я заведе на другия да вземе зелката да я заведе до там да се върне и да вземе офцата права ли съм

Василена , 15 г.,

Публикувано на 04.06.2023

Първо взима овцата оставя я на отсрещният бряг после се връща и взима зелката и я закарва при овцата от там взима овцата и я закарва при вълка от там взима вълка и се връща за овцата.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град