сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Есенните листа в космически превърнете и таланта си покажете

Есенните листа в космически превърнете и таланта си покажете

Мирела Любенова | 2022-10-13

Есенните листа в космически превърнете и таланта си покажете

Някога рисували ли сте върху есенни листа? Да-а-а, знаем, че есента рисува по-хубаво от всеки от нас щом става въпрос за листа и все пак... Можете да ги направите още по-интересни. Как ли? Естествено, че с една от нашите идеи. Знаете, че обичаме рисуването и затова имаме много от тях. Този път идеята можете да предложите дори и на преподавателя си по изобразително изкуство – не се съмняваме, че ще му допадне и дори ще иска да проведете един такъв час. Можете пък просто да оставите няколко такива листа някъде навън и да видите колко учудени ще бъдат случайните минувачи като ги видят между останалите есенни листа. Можете дори и да направите снимки и да се похвалите с вашето произведение в интернет. Каквото и да решите да правите – даваме гаранция за едно, ще се забавлявате много докато рисувате. Все пак не всеки ден имате възможност да рисувате върху есенни листа, нали така?

Първо обаче ще са ви необходими есенни листа разбира се! Ние най-много харесваме кленовите, защото те са по-големи и по-плътни, но не пречи да опитате и с други. Само гледайте да не са много изсъхнали или да имат много дупки по тях, иначе ще е по-трудно. Ще ви трябват също темперни или акрилни бои, четка, щипка, лист хартия, дебела книга или тефтер и малко парче гъба. Звучи интересно, нали? Сега ето и какво точно трябва да направите с всички тези неща!

Най-добре ще се получи ако оставите листата да се изправят напълно и да изсъхнат съвсем леко. Това ще постигнете по един класически начин – като ги поставите между страниците на обемна книга или тефтер, но за не повече от 2-3 часа. След това започва и рисуването. За космически ефект ние използвахме няколко цвята бои – черно, синьо, лилаво и бяло. Преди това обаче за по-лесно и чисто сложихме листата върху бял лист хартия. Отстрани си изстискахме малко от всеки цвят и започнахме.

Първо оцветихме краищата на листата с черна боя. Плътно под нея добавихме синя, а на останалите места лилава – лесно е. Сега обаче и нещо интересно, захванахме с щипка парче обикновена гъба за миене на съдове и след това леко размазахме боята с нея като държахме щипката най-отгоре, за да не си изцапаме ръцете. Така получихме чуден преливащ се ефект и загладихме боята, за да изсъхне по-добре. След това изчакахме да изсъхне и направихме малки точици с бял цвят тук и там. Това е!

Станаха наистина много красиви и необичайни есенни листа! Ако пък имате повече вдъхновение и ви бива повече в рисуването, можете да направите и ето такива шедьоври по почти същия начин, само дето ще рисувате повече! Сега вече преоткрихте есента!

Идеята е измислена с помощта на adventure-in-a-box.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град