Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Интересни задачки-закачки с които да шашнете родителите си

Интересни задачки-закачки с които да шашнете родителите си

Аз детето | 2017-05-31

Интересни задачки-закачки с които да шашнете родителите си

Много, ама много дълго мислехме каква да е следващата задача, която да ви отправим и надяваме се да ви затрудним поне малко. Да я решите не за 3 секунди, а поне за 20. Мислехме сутрин докато си хапвахме любимите препечени филийки с масло и пиехме портокалов сок. Мислехме си и вечер след като си легнем. Нищо не се получаваше... Каквато и задача да се появеше в ума ни, веднага си личеше колко лесна е тя и колко бързо вие ще я решите.

Докато един прекрасен слънчев следобед не ни осени интересна и наистина прекрасна идея. Вместо да ви задаваме задача след задача и вие да ги решавате все по-бързо и по-бързо, защо не направим нещо малко по-различно. Отново ще напишем задачки-закачки естествено, нали затова сме се събрали точно тук, но този път те няма да са за вас, а за родителите ви, а може и за по-големите брат, сестра, баба, дядо, леля, чичо и всички онези възрастни роднини, които се правят на толкова умни. Не отричаме разбира се, че те сигурно знаят много неща, ама сме почти убедени, че вие знаете много повече от тях. Затова специално за всички вас сме подготвили три интересни задачки-закачки, чийто отговори, не се съмняваме, вие ще разгадаете веднага, но дали така ще бъде и с вашите родители... Кой знае... Леко се съмняваме! Да, в един момент може и да ги осени верният отговор, но преди това добре ще ги шашнете. Готови ли сте? Да започваме тогава!

Първата ни задачка е много лесна. Това е просто един въпрос на който всеки трябва да отговори... Вие ще успеете със сигурност, но дали това ще направят и възрастните, опитайте! Ето го и въпроса: В хола на една обикновена къща седят едни обикновени пет сестри. Анн, най-голямата, чете книга. Маргарет гледа любимия си филм по телевизията. Кати пък е много умна и предпочита да играе шах. Мари пък не може да се откъсне от любимата си игра на смартфона. Но знаете ли какво прави Катрин – петата сестра... Това е вашата задача, познайте или по-точно оставете родителите ви да познаят. Но не бива да налучкват – има си съвсем логичен отговор!

Втората ни задачка си е почти наистина такава, защото включва няколко числа. Естествено не искаме да караме да затормозяват мозъците си със сложни сметки, но дали въпреки това ще успеят да разрешат задачата ни или по-точно вашата. Изглежда лесно, просто трябва да кажат кое е числото на мястото на въпросителния...

Последната ни задачка е наистина голяма закачка. Както виждате отново имаме пъзел, но този път с числа и думи. Може би си мислите, че числата и думите няма как да са заедно в една и съща задача, ама щом става въпрос за смях и забавления всичко може. Тук намиране на верен отговор няма, но пък има намиране на вярното обяснение как така 2+2 е равно на риба, не беше ли равно на четири. Помислете заедно и отговорете!

Успяхте ли да смаете възрастните с въпросите си? Споделете с нас в коментарите!



Коментари
12 коментара

Виктория Тодорова, ,

Публикувано на 01.06.2017

Първата задачка е равна на 8 ,а втората не знам.

viki vl, 12 г.,

Публикувано на 01.06.2017

1 седи 2.отг 4

вики вл, 12 г.,

Публикувано на 04.06.2017

1 зад отг. седи 2 зад отг. 4 3 зад отг. ако обърнем двойката и я съединим с другата двойка се образува риба,ако обърнем тройката и я съединим с другата тройка се образува осем, ако обърнем седмицата и я съединим с другата седмица се образува триъгълник

Анелия Михайлова, 11 г.,

Публикувано на 08.06.2017

Аз мисля че на първата задача Катрин играе на шах със Кати.

Star , ,

Публикувано на 30.06.2017

1. Играе шах. 2. отг е 8. 3. отг е като обърнем едната двойка и я съединим с другата става риба същото е и с другите думи и числа

Plami , 14 г.,

Публикувано на 30.06.2017

Според мен във първата задача Кати не може да играе шах сама затова Катрин играе със нея. Втората задача мисля че 4. Третата е като обърнеш числата огледално и ги съединиш стават съответните неща. До редакцията верни ли са отговоритe?

Стефи , 11 г.,

Публикувано на 12.07.2017

Според мен 1 е играе шах 2зад 4 защото броим кръсчетата

виктория владимирова, 12 г.,

Публикувано на 15.07.2017

АЗ БЯХ ПЪРВА

виктория владимирова, 12 г.,

Публикувано на 15.07.2017

ВИЕ КОПИРАТЕ МОЯ ОТГОВОР ВИЕ НЯМАШЕ ДА СЕ СЕТИТЕ КВО СА ПРАИТЕ НА ГОЛЯМАТА РАБОТА

Петя , 12 г.,

Публикувано на 27.08.2017

2 задача според мен е 8 защото само се маха кръста по средата и така като се извади 9-1 и става 8

Стефи , 11 г.,

Публикувано на 04.12.2017

Виктория Владимирова какво е лошото да те копират това значи че харесват отговора ти и го смятат за правилен

7433 , ,

Публикувано на 10.03.2018

1 Е 4

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град