игри за навън

Начало | игри за навън | Нека асфалтът се превърне във ваше платно

Нека асфалтът се превърне във ваше платно

Аз детето | 2020-08-21

Нека асфалтът се превърне във ваше платно

Обичате да рисувате, нали? Нали? А с какво най-много обичате да рисувате? Предполагаме, че е върху бял лист хартия с моливи или флумастери. Понякога сигурно използвате и малко по-интересни неща като маслени пастели или темперни бои! Но някога превръщали ли сте асфалта навън във ваше платно за рисуване? Сега сигурно ще кажете, че сте го правили, все пак кой не е рисувал с тебешири. Но ние изобщо нямаме това предвид. Рисували ли сте някога с бои и четка, но по асфалта навън? С тебешири всеки може, но този начин е необичаен и интересен! Просто има нещо в това да рисуваш с четка, но не по хартия, което възбужда интереса и въображението. Освен това така накрая всички, които минават оттам ще видят красивите ви рисунки, преди да ги е отмил дъждът.

Но как можем да си направим такава боя? Лесно е! Ще ви трябват темперни бои в любимите ви цветове, силиконова форма за мъфини или за лед, четка за рисуване, малко вода и нишесте.

Всичко е лесно! Сипвате във формите малко от гъстата темперна боя, като всеки цвят сипвате на отделно място, добавяте 2-3 супени лъжици, ако използвате форма за мъфини вода, а ако е за лед 1 във всяка боя, както и по щипка нишесте. Разбърквате всяка с клечка за зъби, докато получите смес с гъстотата на боза и това е!

Носите навън, избирате мястото, което е най-удобно и най-много хора ще видят рисунката ви, хващате четката и творите. И да, на нас отначало тази идея ни се струваше също малко странна, но всъщност веднъж като започнеш е доста забавно!

Вижте още:
Рисуване с... вода – най-новата и интересна техника в света
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град