покани

Начало | покани | Отвори врати зимната пързалка в парк „Възраждане“ в София

Отвори врати зимната пързалка в парк „Възраждане“ в София

Аз детето | 2021-01-11

Отвори врати зимната пързалка в парк „Възраждане“ в София

Зимата е свързана с доста студ и ниски температури. Но тя има и приятни страни. Една от тях е стартът от днес на зимната пързалка на „Спортна София“ в столичния парк „Възраждане“ в „Зона Б-5“. Това съобщават от Столична община. Ледената радост се провежда при стриктно спазване на всички COVID мерки.

От 8.30 до 9.30 часа в делничен ден децата и учениците могат да ползват ледената пързалка безплатно. През останалото време сесиите за каране на кънки започват от 10 часа до 21.30 часа и са с продължителност от час и половина. Съоръжението е част от спортния комплекс в парк „Възраждане“ и дава възможност на любителите на зимните спортове да карат кънки. Заради COVID мерките пързалката работи при капацитет от 50%.

За доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага се грижат инструктори, както и служители извършващи поддръжка на спортното съоръжение, а леденото поле се обработва със специализирана машина „ролба”. На място могат да бъдат наемани кънки за лед. Пързалката предлага и възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други. На територията на спортния комплекс са взети необходимите мерки за дезинфекция, осигурени са предпазни средства за персонала, обособени са отделни вход и изход за посетителите на пързалката.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град