сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Винаги може да има още коледна украса, особено на вратата на стаята

Винаги може да има още коледна украса, особено на вратата на стаята

Аз детето | 2020-12-14

Винаги може да има още коледна украса, особено на вратата на стаята

Имате ли си вече коледна елха? Лампички на прозореца? А украсихте ли вратата? Сигурно никога досега не сте се досещали, че може, а? И тук изобщо не става дума да залепите няколко коледни играчки с тиксо! Вярно, пак ще ви трябва тиксо, но идеята ни е много по-забавна и ефектна! Какво ще кажете да превърнете вратата си в снежен човек! Можете да го направите от външната страна, така че всеки от семейството, който минава да я вижда или пък от вътрешната, за да я виждате вие всеки път като сте в стаята, а защо не и от двете? Не е толкова трудно и придава на украсата в дома още една нотка на оригиналност и креативност.

Независимо дали вратата ви е бяла или друг цвят, снежният човек става чуден! Ето и какво ви е необходимо:

  • дълга панделка – ние използвахме червена, но вие можете какъвто цвят ви харесва
  • тиксо
  • ножица
  • молив
  • черен, розов и оранжев картон или гланцово блокче

Първо ще започнете с много рязане, но и това не е толкова трудно. Ще ви трябват 10 големи кръга от черен картон. Най-лесно ще бъде ако очертаете капачка от буркан с молив 10 пъти и я изрежете!

После изрежете голям триъгълник от оранжевата хартия, както и 2 големи от розовата и един розов кръг.

После е лесно! Най-отгоре на вратата с помощта на тиксо или двойно залепваща лента, поставяте 2 черни кръга за очи. Под тях оранжевия триъгълник за нос, под него още 5 кръга почти един до друг, за да образуват усмивка. А от долната страна още 3 черни за копчета.

Накрая завързвате голяма панделка, като единия край е на дръжката на вратата, а другия залепвате с тиксо от другата страна, като е хубаво панделката да мине през цялата дължина на вратата. Ако пък сте момиче, можете да направите по-момичешки снежен човек, като в единия ъгъл от горната страна на вратата залепите панделка. Едно розово кръгче и две розови триъгълници от двете му страни. А от останалия ви черен картон изрежете ленти за мигли на очите.

Ако имате възможност около вратата по цялата дължина да окичите и лампички или светещи маркучи, а може и просто гирлянда – става още по-красиво. Ето, казахме ви, че има прекрасен начин да украсите дори и вратата си за коледните празници.

Вижте още:
Да си направим Дядо Коледа



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град